Lépe jíst + více se hýbat = zdravě žít
  • KROK první: Reálný cíl
    Reálný cíl je takový, který dokážete dlouhodobě naplňovat. Měl by se odvíjet od vašeho věku, vývoje hmotnosti i případných onemocnění. Obecně se za reálný cíl považuje váhový úbytek o 5 % hmotnosti za tři měsíce. Pokud si cíl nastavíte nereálně, je váš pokus o zhubnutí předem odsouzen k neúspěchu.
  • Recepty do krabiček: Špagety
    Odborníci projektu Žij zdravě pro vás připravili sérii receptů do krabiček. Krabičková strava je ideální jídlo v práci, máte totiž přesnou kontrolu, co jíte a jestli jíte pouze zdravé a kvalitní suroviny. Přejeme dobrou chuť!
  • Recepty do krabiček: Špíz s bramborem
    Odborníci projektu Žij zdravě pro vás připravili sérii receptů do krabiček. Krabičková strava je ideální jídlo v práci, máte totiž přesnou kontrolu, co jíte a jestli jíte pouze zdravé a kvalitní suroviny. Přejeme dobrou chuť!
  • Finále soutěže školních obědů
    Soutěž O nejlepší školní oběd pořádaná Všeobecnou zdravotní pojišťovnou ČR a Společností pro výživu vstupuje do závěrečné části. Do finálové desítky se probojovalo šest týmů z Čech a čtyři školní jídelny z Moravy, o vítězi se rozhodne 27. srpna 2013 v Praze. Soutěž se koná v rámci preventivního projektu VZP Žij zdravě a záštitu nad ní převzal Magistrát hlavního města Prahy. Jejím cílem je upozornit na zvyšující se celospolečenský problém, který představuje dětská nadváha a obezita.
  • Vepřový závitek
    Odborníci projektu Žij zdravě pro vás připravili sérii receptů do krabiček. Krabičková strava je ideální jídlo v práci, máte totiž přesnou kontrolu, co jíte a jestli jíte pouze zdravé a kvalitní suroviny. Přejeme dobrou chuť!Rozměr krabičky: (délka x šířka x hloubka): 20 x 10 x 5 cm
  • Zapečený brambor s lilkem a cuketou
     
  • Recepty do krabičky: Falešné boloňské špagety
    Odborníci projektu Žij zdravě pro vás připravili sérii receptů do krabiček. Krabičková strava je ideální jídlo v práci, máte totiž přesnou kontrolu, co jíte a jestli jíte pouze zdravé a kvalitní suroviny. Přejeme dobrou chuť!
  • Nakupujeme zdravě I – přílohy, zdroje sacharidů
    Přílohy jsou největším zdrojem sacharidů v naší stravě – a to zejména sacharidů složitých (polysacharidů). Ty jsou zdrojem provozní energie pro tělo. Abychom však vydrželi dlouho zasyceni, je třeba volit správné druhy potravin.
  • Soutěž O nejlepší školní oběd – přihlaste se!
    Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR a Společnost pro výživu vyhlašují čtvrtý ročník úspěšné soutěže O nejlepší školní oběd. Projekt se snaží upozornit na důležitost zdravého stravování dětí, nejen doma ale i ve škole. Do soutěže se mohou přihlásit školní jídelny z celé České republiky prostřednictvím internetových stránek www.ZijZdrave.cz do 30. dubna 2013. Letošním tématem je Drůběž ve školní kuchyni.
  • Recept do krabičky: Rýžové nudle s tofu
    Odborníci projektu Žij zdravě pro vás připravili sérii receptů do krabiček. Krabičková strava je ideální jídlo v práci, máte totiž přesnou kontrolu, co jíte a jestli jíte pouze zdravé a kvalitní suroviny. Přejeme dobrou chuť!

Spočítejte si BMI

BMI Kalkulátor
 
Váha - ilustrační foto
Kalendář jednodenní akce
vícedenní akce