Lépe jíst + více se hýbat = zdravě žít

Kuřecí plátky s bramborem a zeleninou

Odborníci projektu Žij zdravě pro vás připravili sérii receptů do krabiček. Krabičková strava je ideální jídlo v práci, máte totiž přesnou kontrolu, co jíte a jestli jíte pouze zdravé a kvalitní suroviny. Přejeme dobrou chuť!

  • Rozměr krabičky (délka x šířka x hloubka): 20 x 10 x 5 cm
  • Doba trvání: cca 25 min.
  • Cena 1 porce: cca 50 Kč
  • Energetická hodnota: 1700 – 1800 kJ
  • Cukry: 35 – 40 g
  • Tuky: 2 – 3 g
  • Bílkoviny: 10 – 12 g

Suroviny pro 2 osoby:

  • 300 g kuřecích prsou,
  • 260 g brambor,
  • 140 g brokolice,
  • 120 g  mrkve (2 ks),
  • 8 g oleje (2 lžičky),
  • pepř, sůl

suroviny

Postup:

Do vroucí a osolené vody dáme cca 15 minut vařit brambory ve slupce, kterou na závěr oloupeme. Abyste ušetřili použití dalšího hrnce, vložte nad tento hrnec s vroucí vodou pařák. Do něj dáte přibližně na 5 minut dusit brokolici a na tenké proužky nakrájenou mrkev. Zelenina si takto zachová svěží barvu a hlavně neztrácí potřebné živiny. Poté necháte v pánvi rozehřát olej a mezitím si připravíte maso. Kuřecí prso rozkrojíme na dvě menší části, naklepeme, aby se maso rychle a dobře udělalo, opepříme a posolíme. Pečeme na pánvi, z každé strany přibližně 5-7 minut. Vše necháme na talíři vychladnout. Po vychladnutí skládáme do již připravené krabičky (připraveno k ohřevu). Navíc si lze k pokrmu připravit chutnou zálivku ze dvou lžic bílého nízkotučného jogurtu a hořčice.

Autor: Bc. Jitka Horáková, DiS., nutriční terapeutka

pavel.mica@centrum.cz (01.03.2013):

Váš komentář ...



Spočítejte si BMI

BMI Kalkulátor
 
Váha - ilustrační foto
Kalendář jednodenní akce
vícedenní akce