Lépe jíst + více se hýbat = zdravě žít

Kuřecí maso s dýní hokaido

Odborníci projektu Žij zdravě pro vás připravili sérii receptů do krabiček. Krabičková strava je ideální jídlo v práci, máte totiž přesnou kontrolu, co jíte a jestli jíte pouze zdravé a kvalitní suroviny. Přejeme dobrou chuť!

Rozměr krabičky: (délka x šířka x hloubka): 20 x 10 x 5 cm
Doba trvání: cca 35 min.
Cena 1 porce: cca 40 Kč

Suroviny pro 2 osoby:

  • 300 g brambor
  • 400 g dýně
  • 1 větší kuřecí prso
  • 2 lž. olivového oleje
  • 4 lž. bílého jogurtu
  • 2 měsíčky česneku
  • sůl, pepř, paprika, rozmarýn

Postup:

Do hrnce dáme vařit na cca 15 min. mladé brambory ve slupce, zlehka osolíme. Mezitím si očistíme od slupky dýni a nakrájíme ji na 1 cm silné plátky. Stejně tak si připravíme kuřecí maso, které omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na kousky. Na sporáku necháme rozehřát grilovací pánev s doporučeným množstvím oleje a kousky kuřecího masa s dýní začneme grilovat. Dle chuti dokořeníme paprikou, pepřem, solí či snítkou rozmarýnu. Průběžně otáčíme cca 10 minut na každou stranu, než se maso a dýně ugriluje. Během grilování si umícháme zálivku z jogurtu a rozmačkaného česneku. Nezapomeneme slít brambory. Vše necháme vychladnout a vkládáme do připravené krabičky (určeno k ohřevu).

Autor: Bc. Jitka Horáková, DiS., nutriční terapeutka 3. interní klinika 1. LF UK a VFN Praha

Mohlo by vás zajímat:



Spočítejte si BMI

BMI Kalkulátor
 
Váha - ilustrační foto
Kalendář jednodenní akce
vícedenní akce