Kuřecí maso s dýní hokaido
Odborníci projektu Žij zdravě pro vás připravili sérii receptů do krabiček. Krabičková strava je ideální jídlo v práci, máte totiž přesnou kontrolu, co jíte a jestli jíte pouze zdravé a kvalitní suroviny. Přejeme dobrou chuť!
Rozměr krabičky: (délka x šířka x hloubka): 20 x 10 x 5 cm
Doba trvání: cca 35 min.
Cena 1 porce: cca 40 Kč
Suroviny pro 2 osoby:
- 300 g brambor
- 400 g dýně
- 1 větší kuřecí prso
- 2 lž. olivového oleje
- 4 lž. bílého jogurtu
- 2 měsíčky česneku
- sůl, pepř, paprika, rozmarýn
Postup:
Do hrnce dáme vařit na cca 15 min. mladé brambory ve slupce, zlehka osolíme. Mezitím si očistíme od slupky dýni a nakrájíme ji na 1 cm silné plátky. Stejně tak si připravíme kuřecí maso, které omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na kousky. Na sporáku necháme rozehřát grilovací pánev s doporučeným množstvím oleje a kousky kuřecího masa s dýní začneme grilovat. Dle chuti dokořeníme paprikou, pepřem, solí či snítkou rozmarýnu. Průběžně otáčíme cca 10 minut na každou stranu, než se maso a dýně ugriluje. Během grilování si umícháme zálivku z jogurtu a rozmačkaného česneku. Nezapomeneme slít brambory. Vše necháme vychladnout a vkládáme do připravené krabičky (určeno k ohřevu).
Autor: Bc. Jitka Horáková, DiS., nutriční terapeutka 3. interní klinika 1. LF UK a VFN Praha