Lépe jíst + více se hýbat = zdravě žít

Vrtule s kuřecím masem a nivou

Odborníci projektu Žij zdravě pro vás připravili sérii receptů do krabiček. Krabičková strava je ideální jídlo v práci, máte totiž přesnou kontrolu, co jíte a jestli jíte pouze zdravé a kvalitní suroviny. Přejeme dobrou chuť!

Rozměr krabičky: (délka x šířka x hloubka): 20 x 10 x 5 cm
Doba trvání: cca 25 min.
Cena 1 porce: cca 45 Kč

Suroviny pro 2 osoby:

  • 1 sklenice rýžových vrtulí
  • 1 ks kuřecího prsa
  • 1/4 brokolice
  • 1 ks mrkev
  • 40 g Nivy
  • 80 ml smetany (1 malá sklenička)
  • sůl, pepř

Postup:

Do hrnce si dáme vařit vodu, kterou zlehka osolíme. Mezitím si očistíme brokolici a mrkev. Když se voda začne vařit, vložíme do ní rýžové vrtule cca na 8 minut. Nad hrnec umístíme pařák a dáme nad páru změknout mrkev s brokolicí. Poté omyjeme kuřecí maso, nakrájíme ho na větší plátky a na teflonové pánvi bez oleje maso necháme zatáhnout. Když se maso zatáhne, podlijeme ho trochou vody, okořeníme a zakryjeme pánev pokličkou. Z pařáku sundáme mrkev s brokolicí, nakrájíme je na menší kousky a přihodíme k masu. Vše zalijeme smetanou, vhodíme na kousky nakrájenou Nivu a ještě přibližně 5 minut povaříme. Jídlo necháme vychladnout a vkládáme do připravené krabičky (připraveno k ohřevu).

Autor: Bc. Jitka Horáková, DiS., nutriční terapeutka 3. interní klinika 1. LF UK a VFN Praha

Mohlo by vás zajímat:



Spočítejte si BMI

BMI Kalkulátor
 
Váha - ilustrační foto
Kalendář jednodenní akce
vícedenní akce