Zeleninový salát s lososem
Odborníci projektu Žij zdravě pro vás připravili sérii receptů do krabiček. Krabičková strava je ideální jídlo v práci, máte totiž přesnou kontrolu, co jíte a jestli jíte pouze zdravé a kvalitní suroviny. Přejeme dobrou chuť!
Rozměr krabičky: (délka x šířka x hloubka): 20 x 10 x 5 cm
Doba trvání: cca 15 min.
Cena 1 porce: cca 80 Kč
Suroviny pro 2 osoby:
- 2 plátky (240 g) lososa
- 60 g nivy
- 6 ks ředkviček
- 2 ks rajčat
- ½ ledového salátu
- 4 ks oliv
- 4 lž. bílého jogurtu
- pečivo
- sůl, pepř
Postup:
Na rozpálené pánvi z každé strany opečeme lososa po dobu cca 4 min., rybu na závěr z každé strany zlehka osolíme a opepříme. Mezitím si nakrájíme veškerou zeleninu na menší kousky a vše v misce promícháme, navrch salátu nadrobíme nivu a zalijeme bílým jogurtem. Hotového lososa umístíme navrch salátu v celku, či ho můžeme rozporcovat na menší kusy. K salátu je možné přibalit i plátek chleba. Celý pokrm umístíme do krabičky a konzumujeme za studena.
Autor: Bc. Jitka Horáková, DiS., nutriční terapeutka 3. interní klinika 1. LF UK a VFN Praha