Vaječná zeleninová omeleta
Odborníci projektu Žij zdravě pro vás připravili sérii receptů do krabiček. Krabičková strava je ideální jídlo v práci, máte totiž přesnou kontrolu, co jíte a jestli jíte pouze zdravé a kvalitní suroviny. Přejeme dobrou chuť!
Rozměr krabičky: (délka x šířka x hloubka): 20 x 10 x 5 cm
Doba trvání: cca 15 min
Cena 1 porce: cca 20 Kč
Suroviny pro 2 osoby:
4 ks vajec, 1 ks pečiva, 2 ks rajčat, 2 lžičky ricotty, 2 šalotky, hrst fazolových lusků, hrst baby karotky, sůl, pepř
Postup:
Na rozpálenou pánev nasypeme fazolky s karotkou a podlijeme trochou vody. Mezitím si vyšleháme v misce vajíčka se špetkou soli a pepře. Celou vaječnou směs vlijeme na pánev a necháme smažit cca 8 minut. Hotovou omeletu necháme vychladnout a poté posypeme najemno nakrájenou šalotkou. Omeletu vložíme do připravené krabičky společně s ricottou, nakrájenými rajčaty a pečivem.