Vepřový závitek
Odborníci projektu Žij zdravě pro vás připravili sérii receptů do krabiček. Krabičková strava je ideální jídlo v práci, máte totiž přesnou kontrolu, co jíte a jestli jíte pouze zdravé a kvalitní suroviny. Přejeme dobrou chuť!
Rozměr krabičky: (délka x šířka x hloubka): 20 x 10 x 5 cm
Doba trvání: cca 30 min.
Cena 1 porce: cca 50 Kč
Suroviny pro 1 osobu:
- 2 ks brambor
- 100 g vepřového masa
- ½ cibule
- 2 kolečka cukety
- 1 pláteček nivy
- 2 lž. fazolek
- 3 ks baby karotky
- 1 lž. hořčice
- rozmarýn, sůl, pepř
Postup:
Do vroucí osolené vody si dáme vařit brambory ve slupce. Mezitím na rozpálené grilovací pánvi orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou cuketu, baby karotku, fazolky. Zeleninu zlehka opepříme, přidáme na ovonění rozmarýn. V průběhu toho si plátek vepřového masa naklepeme, potřeme hořčicí a na pár minut ho necháme na grilovací pánvi z každé strany zatáhnout. Zatáhnutý plátek masa a zeleninu odložíme na talíř, zeleninovou směs rozdělíme na dvě poloviny, jedna polovina nám bude sloužit jako obloha a druhou polovinu poklademe na plátek masa, přidáme kousek nivy a vytvoříme pomocí párátka závitek. Tento závitek ještě necháme z každé strany pár minut propéct na již rozpálené grilovací pánvi. Pokud se vám bude maso přichytávat, zlehka ho podlijte vodou. Nezapomeňte slít a pokrájet si hotové brambory. Vše nechte vychladnout a vložte do připravené krabičky (připraveno k ohřevu).
Autor: Bc. Jitka Horáková, DiS., nutriční terapeutka 3. interní klinika 1. LF UK a VFN Praha
Mohlo by vás zajímat:
- pripravte si s detmi svezi jahodovy shake
- zahrajte si s detmi jidelnickove kvarteto
- naucte se pripravitosvezujici dezert