Zapečený brambor s lilkem a cuketou
Odborníci projektu Žij zdravě pro vás připravili sérii receptů do krabiček. Krabičková strava je ideální jídlo v práci, máte totiž přesnou kontrolu, co jíte a jestli jíte pouze zdravé a kvalitní suroviny. Přejeme dobrou chuť!
Rozměr krabičky: (délka x šířka x hloubka): 20 x 10 x 5 cm
Doba trvání: cca 35 min.
Cena 1 porce: cca 40 Kč
Suroviny pro 1 osobu:
- 5 ks malých brambor
- ½ cukety, ½ lilku
- ½ cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 lž. smetany 12%
- 40 g eidamu
- sůl, pepř
Postup:
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně tak i lilek, cuketu, cibuli a česnek. Zapneme si troubu na 180⁰C. Nakrájenou zeleninu začneme postupně vrstvit do zapékací misky, v mezivrstvách zlehka osolíme, opepříme a postrouháme sýrem. Prolijeme smetanou a vše necháme péct přibližně 25 minut. Na závěr, než vyjmeme misku z trouby postrouháme pokrm zbytkem sýra, který se do zlatova opeče. Vše nechte vychladnout a vložte do připravené krabičky (připraveno k ohřevu).
Autor: Bc. Jitka Horáková, DiS., nutriční terapeutka 3. interní klinika 1. LF UK a VFN Praha